Helgen

Den här helgen var det full fart. På lördagen han Harry och Carin sköta alla djuren, inget konstigt med det. Utöver detta skrapade de bort skit och gammalt ensilage med Mai Hyundai runt balen utanför ladugården. Carin provade för första gången och skrapade bort en hel skopa! Sen tog Harry över för annars skulle det ha tagit hela dagen. Sen fick dom en ny bal. Sen när dom städade åt korna i ladugården så släppte de ut dem också och de blev så glada! De sprang så att skiten sprättade och så stod de och mumsade på den nya balen och trivdes i solskenet. Josip och Cesar började genast att slicka sig om munnarna när de fick gå tillsammans med korna men det gick bra. När korna kom in igen efter ungefär en timme så var de så stinna så att de bara låg och tuggade om en lång stund.

På eftermiddagen kom det en kille och tittade på Carins moppen och han var väldigt intresserad så det ser ut som om den blir såld nu inkommande helg. Efter det byttes det däck på både Bulla-bilen och på Saaben. Dock insåg dom att handbromsen på Saaben är typ helt sönder så det måste fixas fort eftersom den ska besiktigas inkommande vecka! Men den ska till Sjövalls verkstad på fredag så det ordnar sig nog.

Eva-Mari har städat hela dagen på gården så det är riktigt fint!

Efter allt däcksbytande balade de upp 68 balar. Sen var det kväll. Jag sov en stund i Harrys knä. Carin gick och sova 15 min över 10, hon var trött.

På söndagen fick vi 4 lamm och korna fick vara ute ganska länge eftersom det blev fullt upp med alla lamm. Men det gick bra.

Nu väntar vi bara på att hon den där andra kon ska kalva någon gång. Hon är ju faktiskt ganska lös i rumpan så kanske det händer något snart.

Purrmjau, tills vi ses igen!                 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0