Promenad

Nu har jag just kommit hem från en promenad till Södra Åkern. Jag, mamma, My och Pörris var och tittade när pappa och Lennart satte igång rapiden för första gången. Och sen gick vi hem.

Spännande läsning.

Nå jag kan ju säga att Pörris blev skitig om tassrna.


Här är Purris på promenad hösten 2009.

Joonäj, ha det bra.

Grill

Idag har jag skruvat ihop det sista på grilen som mammma får i födelsedagspresent. Vi kanske ska prova den ikväll så att vi vet att den fungerar, man vet aldrig när det är jag som dragit alla ledningar. Lådan var inte så stor i sig, så jag ba: "jamen det här ska väl inte vara så svårt". Holi. Jag har aldrig sett så många bitar förut i hela mitt liv. Och allt som jag skulle skruva ihop först var i botten av lådan. Förstås. Jag undrar hur de som packar lådan tänker? Typ:

Packare nr. 1: "HAHAHAAA nu ska vi dela upp den här grillen i så små bitar vi bara kan."

Packare nr. 2: JOO och så lägger vi de bitar de ska ha först längst ner i lådan."

Båda: HAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!

Typ.

Men grillen är fin i alla fall.

Tenta

6 timmar tenta - check
Trött gånger tusansmycket - check
Godkänd - vete fan

Men gudars vadskönt att det är gjort!

AAARRRRGGGH!


Nu har jag haft ont i mina visdomständer i 4 dagar. Och int blir det bättre. Så idag har jag varit till jourhavande tandläkare och han ba: "nu sätter jag lite medicin på här". De övre tänderna är ju nog helt framme men på röntgen så syns det att det håller på att bli ett hål på den ena och så har tändrena det allt för trångt. "Medicinen" smakade pysslingsskit och jag började dreggla av den.

När jag ringde till tandläkaren så pratade jag med en kvinna:

Jag: Joonäj jag har problem me mina visdomständer.
Hon: Mjaha.
Jag: Jag kan knappt borsta tänderna.
Hon (med plötslig panik i rösten): Men du måst ju borsta tänderna!!!!!!  (Panik!!!!!)
Jag: Jo, no gör jag ju de no, men de tar ju så hoolis ont.

Då fick jag komma dit. Tips: säg att ni inte kan tvätta tänderna om ni vill få tid till tandläkare.

Visdomständrena nere i munnen är ju en historia i sig. Den ena är lite uppe men, om den inte tas bort så kommer muskeln som gör att jag kan öppna käkarna bli inflammerade och då kommer jag inte att kunna öppna munnen. Jaha! Men den andra tandfan har bestämt sig för att inte komma upp alls utan vill börja växa och trängas under de andra tänderna. Skit tänder...

Nåja idag ska i alla fall Heppu och Sukeri få gå ut liite på bete och äta gräs. Mums!

Nå sen så får ju korna och stutarna gå på hela betet nu. Så när jag öppnade grinden så kom Cesars/Orvars mamma stampandes med bestämda steg. Hon började mumsa gräs direkt. Nå efter en stund så fick hon ett glädjeryck och sprang med full fräs så att skiten sprättade ända till södra änden på betet, med svansen rakt upp som en antenn.

Och Cesar ba

Sen stod hon där med sin vippnäsa i vädret och luktade mot vinden.

Det är roligt när man verkligen ser hur lyckliga de blir.

Joonäj, ha det bra.

Test och fotbollsträning


Igår fick jag göra ett litet test för mitt knä. Jag gjorde olika hopp och så skulle jag klara att hoppa lika långt med båda benen. Det gick faktiskt riktigt bra. Åse tycker att jag är ikapp med det operarade knäet och jag hoppade till och med längre med det än det "friska".

Sen fick jag fara på första fotbollsträningen på 10 mån exakt!! Uppvärmningen gick bra och jag tycker att jag inte har tappat så mycket teknik som jag trodde att jag skulle göra. Men sen skulle vi skjuta långbollar. Jag kunde inte spänna fötterna och skjuter man med ospända fötter så tar det så saatans ont. Och ont gjorde det. Men jag antar att det är en vanesak och att det kommer bara jag får öva lite. Så jag passade mest och provade att skjuta nån boll i bland.

Jaja men det var roligt i alla fall.

Idag är det däremot inte så roligt, jag har träningsvärk gånger tusansmycket i skinkorna...

Annars så har det väl inte hänt så mycket. Pappa ville värma kaffet genom att sätta glaskannan på spisen på full fräs. Han tyckte det var en mycket bra idé. Det tyckte inte moster. Och mamma. Och jag. Vi lyckades övertala honom att om kannan spricker så då blir det koffeinfritt pulverkaffe tills vi fåttt tag i en ny kanna. Efter det tyckte han att det inte var en så bra idé längre.

Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig.


Inget riktigt kaffe till pappa om kannan går sönder.

Joonää, ha det bra!


Ingbynytt

Igår var Wilma till Saul och blev fixad. Idag ska jag till träningsverket och bli testad. Vi har en höna som ruvar, det är bra.

da-dada-dada-da-dada-daaaa

Väder:

Ibland regnar det och ibland skiner solen. Kallt som fan.

da-dada-dada-da-dada-daaaa

Svenskfinland

Sång om svenskfinland

Jag kan ju säga att...

... det nu är jag Carin som bloggar om ni inte har märkt det. Dels för att det är väldigt konstigt att skriva om sig själv i 3:e person, men framförallt eftersom det är så svårt att tyda vad Purris vill att jag ska skriva om.

Veckans videoklipp

Veckans videoklipp

Bilder

Nu kommer äntligen lite bilder här hemmifrån!


Douglas


Orvar i Ingby avelskalender 2011


Jag tog Purris på bar gärning då hon var ute på födosök. Här har hon just lagt ikull en hög med burkmat. Storjägarn.

Sen blev hon mätt och låg och rullade i gräset.


Nu är det vår.


Man kan om man kisar riktigt ordentligt urskilja ett blad som sticker upp. Det är mitt potatis. Jag tror det har dött...

Ha det bra!

Håhåjaja

Igår var mamma och pappa till Stallhagen på nåt tjosan med brandkåren så då åt först jag, moster och Sarah Ali´s kebab som middag och det var mycket gott. Sen tittade jag och Sarah på näst sista Harry Potter filmen.

Idag har vi arrrbetat och jag har varit traktorförare heeela dagen. Jag har inte gjort något annat än sprungit in och ut ur traktorn så nu har jag ont i min hoppa-in-och-ut-ur-traktorn arm. Jag var efter två ensilage balar; en till fåren och en till skullan. Men först så skulle jag ta ut två halmbalar från skullan som grisarna i kallstallet skulle få.

Först höll jag på i typ 20 min och baxade fram och tillbaka med traktorn men jag kom faktiskt ut till slut. MEN. Sen så tänkte jag "nämen jag tar väl ett nytt tag om balen nu, så att den hålls på spjutet hela vägen ner". Dumma mig. Balhelvetet gick ju sönder när jag lyfte upp den... Så jag ringde till pappa och han ba: ojoj, hmm, ojojojoj, typ. Men han lyckades få in det mesta i halmhacken så det ordnade sig till slut. Sen for han och hämtade ut en ny bal, det tog ungefär 2 min för honom, så jag måste träna på mina traktorkörarskills.

Sen gick vi in och äta och efter maten for jag och köpte gass från glassbilen. Mumma!

Efter det bytte vi typ däck på bilen och sen skjutsade jag mamma och pappa till Rosella eftersom de är på nån rådjurshippekryssning. Nåja så jag och moster skötte djuren nu på kvällen. Det gick bra förutom att jag måste jaga lamm som var på vift och kor som vägrade gå dit dom skulle. Men nu är det gjort och nu tänker jag ta en glass.

Jag ska försöka få till några bilder på kalvarna så att ni får se hur de ser ut. Får se om jag hinner imorgon.

Tack och god natt!



Douglas...

...har kommit fram. Med andra ord så har den andra kon kalvat och vi har nu två kalvar: Orvar och Douglas. Sen har vi också fått två lamm till. Babylycka överallt nu här hemma...




Douglas mamma till vänster och Orvars mamma till höger, här första dagen ute efter vintern förra året.

Veckans videoklipp

Veckans videoklipp

Helgen

Den här helgen var det full fart. På lördagen han Harry och Carin sköta alla djuren, inget konstigt med det. Utöver detta skrapade de bort skit och gammalt ensilage med Mai Hyundai runt balen utanför ladugården. Carin provade för första gången och skrapade bort en hel skopa! Sen tog Harry över för annars skulle det ha tagit hela dagen. Sen fick dom en ny bal. Sen när dom städade åt korna i ladugården så släppte de ut dem också och de blev så glada! De sprang så att skiten sprättade och så stod de och mumsade på den nya balen och trivdes i solskenet. Josip och Cesar började genast att slicka sig om munnarna när de fick gå tillsammans med korna men det gick bra. När korna kom in igen efter ungefär en timme så var de så stinna så att de bara låg och tuggade om en lång stund.

På eftermiddagen kom det en kille och tittade på Carins moppen och han var väldigt intresserad så det ser ut som om den blir såld nu inkommande helg. Efter det byttes det däck på både Bulla-bilen och på Saaben. Dock insåg dom att handbromsen på Saaben är typ helt sönder så det måste fixas fort eftersom den ska besiktigas inkommande vecka! Men den ska till Sjövalls verkstad på fredag så det ordnar sig nog.

Eva-Mari har städat hela dagen på gården så det är riktigt fint!

Efter allt däcksbytande balade de upp 68 balar. Sen var det kväll. Jag sov en stund i Harrys knä. Carin gick och sova 15 min över 10, hon var trött.

På söndagen fick vi 4 lamm och korna fick vara ute ganska länge eftersom det blev fullt upp med alla lamm. Men det gick bra.

Nu väntar vi bara på att hon den där andra kon ska kalva någon gång. Hon är ju faktiskt ganska lös i rumpan så kanske det händer något snart.

Purrmjau, tills vi ses igen!                 

Pjurr!

Igår blåste det storm och jag menar det verkligen! Träd ligger över vägarna överallt, 4 meters vågor och allmänt äckligt hård vind. Det var ingenting för mig så jag stannade inne och vilade. Carin skulle ha kommit hem med sista färjan men hon tog morgonfärjan istället pga blåsten.

Idag är det desto bättre, lite vind och lite snö/regn men det är inget som stoppar mig. Jag måste ju ta in all den tid som jag inte kunde vara ute igår. Dessutom är ju Bosse här och då trivs jag bäst utomhus.

Carin försöker att återuppliva moppen som hon hoppas att hon ska få såld. Få se hur det går, den vill ju helst inte starta. Men kanske det ordnar sig.

Orvar är stygg och springer ut hela tiden. Han vill minsann inte vara inne med morsan, han vill vara ute med de stora pojkarna. Där löper han sen fram och tillbaka, med svanse i vädret och så att skiten sprättar. Så allt snack om att Hereford ska vara lugna, ja det har Orvar motbevisat! Me han är ju glad i alla fall.

Hoppas at ni har det bra i Kanada!

Purmjau, tills vi syns igen!

Nåatt HÄJ!

Eftersom matte har bestämt sig att fara till Kanada i 8 månader så ska jag försöka att uppdatera lite så att hon
och Erik vet vad som händer hör hemma...

RSS 2.0